Recomanacions del Departament d’Ensenyament per a les famílies: activitat física

Recomanacions del Departament d'Ensenyament per a les famílies: activitat física

Recomanacions del Departament d’Ensenyament per a les famílies: activitat física

 

L’espai Família i Escola. Junts per l’Educació del Departament d’Ensenyament ofereix informació, orientacions i recursos per millorar la implicació de les famílies en el procés escolar dels seus fills i filles i facilitar-los la tasca educativa.

Darrerament (3 d’octubre de 2014) s’ha actualitzat amb un seguit de  recomanacions sobre aspectes clau del desenvolupament dels fills. Un d’aquests considerats aspectes clau és la pràctica habitual de l’activitat física que fa que nens i joves creixin sans i saludables, i contribueix a que assoleixin maduresa afectiva i millorin la socialització i el rendiment escolar.

Transcrivim i reproduïm a continuació els consells relatius a la pràctica de l’activitat física. S’inclou un vídeo de 10 minuts de durada en el que el Dr. Carles González Arévalo, professor de l’INEFC Barcelona, ofereix orientacions a les famílies perquè els nens i les nenes gaudeixin d’una pràctica d’activitat física saludable al llarg de tota la vida.

 

Un cos per a tota la vida

Els vostres fills necessiten fer activitat física i esport al llarg de tota la seva vida. L’esport, a més de ser una pràctica saludable, els proporciona l’oportunitat de millorar la maduresa afectiva i la seva socialització, alhora que facilita l’augment del rendiment escolar.

Cal fomentar l’activitat física en les rutines diàries per evitar la vida sedentària: pujar i baixar escales en lloc d’utilitzar l’ascensor, caminar en lloc d’utilitzar el transport públic…

Per motivar que els fills facin esport és convenient que els donem exemple practicant-ne nosaltres, però també cal que els deixem llibertat per triar aquell que més els agradi, tot aconsellant-los i oferint-los suport.

Segons la modalitat de pràctica esportiva es reforcen un valors o uns altres:

  • Els esports individuals estimulen la superació personal.
  • Els esports d’adversari fomenten el respecte a l’oponent.
  • Els esports d’equip afavoreixen la socialització.

És important que oferiu als vostres fills una varietat d’esports entre els quals puguin escollir el que més s’avé amb els seus interessos, habilitats i característiques.

La competició esportiva és bona sempre que el component educatiu estigui per sobre de l’objectiu de guanyar; en cas contrari, els valors positius de l’esport es poden convertir en contravalors.

 

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/recomanacions/recomanacions/activitat_fisica/

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/habits-saludables/activitat-fisica/

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/escolaritat/formacio-families/escola-pares-mares/activitat-fisica-modul-formatiu/introduccio/

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *