Proyecto 30 montañas
Proyecto 30 montañas
El Proyecto 30 montañas contribueix a una de les finalitats de l’educació física escolar actual que consisteix a promoure un estil de vida saludable i actiu més enllà de l’horari escolar. Aquest objectiu traspassa el que és el marc de la institució escolar i inclou també pautes d’actuació i hàbits familiars i en el temps de lleure.
El Proyecto 30 montañas, extrapolable a altres tipus d’activitats, pretén presentar un repte que sorgeix de l’escola i que cal dur a terme en el temps de lleure i en companyia dels membres de la unitat familiar.
Consisteix a aconseguir que cada membre del grup-classe aconsegueixi pujar a una muntanya acompanyat de la seva família. Pujar a una muntanya requereix certa preparació prèvia que pot resultar motivant per organitzar una excursió familiar.
Un cop al cim, cal prendre una fotografia. Amb les fotografies de tot l’alumnat participant elaborarem un mural col·lectiu digital i en format paper que ens permetrà treballar també altres habilitats personals i socials.
Aquest tipus de repte el podem extrapolar a altres activitats amb la mateixa filosofia de promoure hàbits de vida saludable en el temps de lleure: en lloc de pujar una muntanya podem proposar realitzar una pràctica esportiva, fer una caminada en un entorn natural, fer ús d’una instal·lació esportiva, etc.
El projecte “30 montañas” va ser una proposta elaborada pel Club del Buen Deportista.
El Club del Buen deportista era una iniciativa, que actualment ja no està activa, resultat de la col·laboració de la “Fundación de Ayuda contra la Drogadicción (FAD)” i de la “Obra Social de Caja Madrid”. Oferia als educadors d’alumnat entre 8 i 12 anys una sèrie de propostes i recursos per tal d’utilitzar l’activitat física i la pràctica esportiva com a estratègies d’aprenentatge de valors positius i com a fórmula adequada d’ocupació del temps de lleure. El seu objectiu era contribuir a la prevenció de conductes de risc i fomentar un estil de vida saludable.