Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals
Font: pexels.com

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals. Per tal de promoure la pràctica d’activitat física i un estil de vida saludable pot ser una bona idea utilitzar eines digitals tant per part del professorat com per part de l’alumnat.

D’aquesta manera podem contribuir a l’assoliment de les competències de l’àmbit lingüístic, de l’àmbit de l’educació física i també la competència digital.

Aquest vídeo incorpora una successió de vídeos curts de diferents persones i col·lectius practicant activitat física i s’ha elaborat utilitzant les eines:

  • Pexels
  • Kdenvideo
  • InVideo
  • Youtube

 

 

Abans de començar a fer servir les eines per crear el nostre vídeo cal definir:

  • Quin és el missatge que volem transmetre
  • A quin públic ens volem adreçar
  • Quin estil volem fer servir
  • Un esquema o guió inicial indicant el contingut del vídeo

 

Pexels

Per elaborar aquest vídeo curt de promoció de la pràctica d’activitat física habitual no s’ha enregistrat cap vídeo a l’efecte sinó que s’han utilitzat vídeos curts descarregats del lloc web Pexels.

Pexels és un lloc web que allotja una gran quantitat de fotografies i vídeos que es poden fer servir i modificar per a ús personal i comercial sense necessitat d’atribuir-ne l’autoria ni la procedència.

Pexels disposa d’un cercador per establir els criteris de cerca de les fotografies o vídeos. Quan cliquem al damunt de la fotografia o vídeo que seleccionem s’obre una nova finestra que ens permet fer la descàrrega triant la mida de la fotografia o la qualitat del vídeo.

Pexels és un servei gratuït i que no requereix registre per accedir-hi.

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Font: pexels.com

 

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Font: pexels.com

 

 

Alguns dels vídeos de Pexels que s’han fet servir per elaborar el vídeo curt:

https://www.pexels.com/ca-es/foto/mar-home-platja-aigua-3125907/

https://www.pexels.com/ca-es/foto/3209550/

https://www.pexels.com/ca-es/foto/carrer-blau-conduint-bicicleta-3683310/

 

Kdenlive

Kdenlive és un programa editor de vídeo molt potent i gratuït. L’hem fet servir per tal de reduïr la durada dels vídeos curts descarregats de Pexels i aconseguir que el nostre vídeo no fos tan llarg.

Kdenlive està disponible per a les plataformes Windows i Linux. Suporta múltiples formats de vídeo i àudio. És multipista. Permet introduir transicions, efectes i títols. Requereix un cert temps per tal d’aprendre el seu funcionament. A la xarxa es poden trobar nombrosos manuals de funcionament i videotutorials.

Kdenlive es pot descarregar gratuïtament de la pàgina web del projecte

 

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Font: kdenlive.org

 

Altres programes d’edició de vídeo similars són OpenShot o Shotcut.

 

InVideo

InVideo és una plataforma que permet crear i editar vídeos en línia. És molt senzilla de fer servir i permet personalitzar les nostres creacions, dotant-les d’un aspecte professional encara que no tinguem gaires coneixements d’edició de vídeo.

InVídeo està orientat a publicar contingut a través de les xarxes socials, però és una eina perfectament útil per fer-la servir en l’entorn educatiu.

InVideo utilitza la intel·ligència artificial i disposa de gran quantitat de plantilles gratuïtes i música lliure de drets d’autor per editar els nostres vídeos, a més de nombrosos efectes, transicions i formats de text.

 

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Font: invideo.io

 

InVideo disposa de tantes plantilles que segurament trobarem alguna que s’ajusti al que volem transmetre en el nostre vídeo. Si es fa servir-ne alguna, l’edició del vídeo encara se simplifica més, ja que un cop seleccionada, només cal modificar-ne certs aspectes a partir de la base que ens proporciona.

InVideo també ens permet crear un vídeo totalment nou partint de zero sense fer servir cap mena de plantilla.

La interfície del programa InVideo és molt senzilla d’entendre i ofereix un gran nombre d’ajustaments com ara canviar la tipografia, modificar la mida del muntatge, introduir efectes i transicions, etc.

Per fer servir InVideo cal registrar-se gratuïtament. InVideo disposa de versions gratuïtes i de pagament. Actualment la versió gratuïta permet editar un màxim de 60 vídeos mensuals d’una durada màxima de 15 minuts cadascun. Aquesta versió gratuïta serà suficient per al nostre propòsit.

Foment de la pràctica activitat física amb eines digitals

Font: invideo.io

Youtube

Un cop creat el nostre vídeo el podem compartir amb la comunitat educativa a través de la web de centre, del blog d’educació física, de les xarxes socials o de l’entorn d’aprenentatge virtual que faci servir l’escola, normalment Moodle o Classroom.

Per fer-ho, el podem pujar al canal de Youtube de l’escola o al nostre canal de Youtube personal.

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *